Logo - Hahhah

Heikki Ahopelto

keittiömestari, yrittäjä
Kangasala

Heikki Lähellä - Hahhah Heikki juoksu - Hahhah Heikki - Hahhah

Kuka

Olen 49- vuotias keittiömestari ja yrittäjä Kangasalta. Olen toiminut ruoka-alalla erilaisissa mielenkiintoisissa ja vaativissakin tehtävissä yli 25 vuotta.

TYÖKOKEMUS

- 2018-2020 MUJI Finland Oy, Food manager
- 2017-2018 Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, myyntipäällikkö
- 2015-2017 Saarioinen Oy Foodservice, kehityspäällikkö
- 2011-2012 Holiday Club Finland Oy, Holiday Club Saimaa konsultoiva keittiöpäällikkö
- 2008-2010 Sokotel Oy, Sokos Hotel Ilves, Ravintolat Masuuni ja Ball Room, keittiömestari
- 1996-2007 Tampereen Särkänniemi Oy, Ravintola Näsinneula, keittiöpäällikkö

KOKEMUS YRITTÄJÄNÄ

- 2010-2016 Armasperhe Oy, Armas Maitokauppa Oy, Armas C’atering Oy, Armas Helsinki Oy
- 2008 alkaen Hahhah- ravintolapalvelut Tmi, 2021 muutettiin Kesäpäivän Porkkana ja Naatti
- 2020 alkaen Hahhah-Ravintolapalvelut Oy

KOULUTUS

- YO-pohjainen hotelli- ja ravintolaesimiestutkinto (v. 1992-1996/ PiHRO)
- Keittiömestarikoulutus, ei tutkintoa (v.1997 – 1998/ Perho-Haaga)
- Yrittäjän ammattitutkinto (v. 2012/ TAKK)
- Kondiittorikoulutus, ei tutkintoa (v. 2006/ Pirko)

Ruokakirjat

- Arjen yläpuolella v. 2005 Särkänniemi
- Lähellä v. 2010 Otava
- Lähellä maata v. 2013 Paasilinna

TV-sarja

- Heikin lähiruokaa (Liv/ Nelonen) kolme tuotantokautta v. 2010-2013

Logo - Hahhah

Nauti siitä mitä teet.

Eli pieni tarina ruuasta elämäntapana.

Ruuan maailma on haastava ja mielenkiintoinen. Se on täynnä osa-alueita, joihin sukeltaa ja joihin upottaa itsensä. Päiviksi, viikoiksi, vuosiksi. Se on, paitsi tietenkin aikaa vievää, myös vähän pelottavaa. Ruoka ja kaikki sen osa-alueet ovat temmellyskenttänä kuin urheilu kaikkine lajeineen. Vaikka kuinka haluaisit, voit ainoastaan ymmärtää siitä paljon, mutta hallita vain osan. Parhaat urheilijatkin pärjäävät huipulla vain muutamassa lajissa, samoin ruoka-ammattilaiset ruuan eri osa-alueilla.

Olen ollut ruuan kanssa tekemisissä pitkään, ja tiedän jo vähän mistä on kysymys. Olen esimerkiksi oppinut laittamaan ruokaa, vaikka se kaikille minut nuorempana tunteneille suuri yllätys onkin ollut. Olen myös saanut kantaa oman korteni vastuullisen ja kestävän ruuan tuotannon ja kuluttamisen kekoon - ja saan onneksi edelleen. Lähiruoka, sen kaikissa arjen ilmenemismuodoissa ja käytännön toteutuksessa, on edelleen minulle yhtä tärkeää kuin silloin kun sitä aiemmin toteutin, ja joskus vähän saarnasinkin kai. Ikä ja elämänkokemukset ovat tulleet intoilun tilalle, ja vanhemmiten on viimein tullut vähän malttia ja ripaus näkemystäkin. Mielelläni kuitenkin edelleen ruokaa työkseni laitan, siihen liittyviä asioita suunnittelen, ja siitä tarvittaessa myös puhun. Viime aikoina mukaan omaan pakettiini ovat tulleet ravitsemus ja hyvinvointi - ne liittyvät omaan elämääni ja työhöni yhä enemmän.

Ennustaminen on vaikeaa, mutta tulen luultavasti jatkamaan ruuan ja ravitsemuksen parissa koko loppuelämäni. Yritän myös pitää kuntoiluharrastukseni aktiivisena, koska se tuo minulle iloa ja mielenrauhaa. Ja uuden ulottuvuuden yritystoimintaani. Törmäät minuun varmemmin supermarketissa kuin trendibaarissa, ja useimmin lenkkipolulla kuin taidenäyttelyssä, mutta jos emme törmää, ja tarvitset apua ruoka-asioissa, ota rohkeasti yhteyttä. Kuntourheilun saralla voisin puhua tuntitolkulla motivaation merkityksestä aikuisiän treenaamisessa, hyvin syömisen merkityksestä puhumattakaan. Harjoittelun yksityiskohdista, teoriasta ja faktoista, sen sijaan en osaa sanoa mitään, itse nautin lähinnä hyvin tehdystä treeniohjelmasta ja harjoittelun käytännön yksityiskohdista - ja fiiliksistä.

Pyrin yhdistämään työssäni - samoin kuin koko elämässäni - hyvän ruuan, ravitsemuksen ja terveelliset elämäntavat eli kokonaisvaltaisen hyvän olon. Pyrin nauttimaan siitä mitä teen, en siis niinkään lopputuloksesta, vaan enemmänkin matkasta sinne.

Logo - Hahhah